Graviditet og forældreskab

Støtte, nærvær og udvikling – under graviditet, fødsel og barsel

Enatal Metodens udgangspunkt er, at graviditet, fødsel og barsel er en sammenhængende  gravidprofilhojre kopiproces. Det at have tæt kontakt til en person som følger familien igennem hele denne livsbegivenhed, kan være med til give det nye liv en god og tryg start.

Enatal står for ENERGI og NATAL, som betyder fødsel.

Metoden er udviklet med inspiration fra min træning hos Stephano Sabetti i Life Energy Process® (LEP).
Ved at kombinere kropsarbejde med verbal udforskning understøttes forståelsen af egne mønstre, f.eks. hvordan vi forsøger at undvige tilstande, vi ikke vil være i. Når denne bevidsthed forstærkes åbnes muligheder for sund forandring.

I slutningen af 80`erne grundlagde Gabriella Liisberg et koncept for zoneterapi og akupressur under fødslen, som igennem årerne har udviklet sig til et meget virksomt redskab til lindring af fødsels-smerter og regulering af veer.

Enatal Metoden kombinerer kropsterapiens muligheder for bevidsthed om egne ressourcer og hvordan vi bruger dem med zoneterapi og akupressur.

Enatal_u.text
Fødselshjælp med Enatal Metoden er et supplement til fødegangens tilbud. Der lægges vægt på et godt samarbejde med alle involverede, så graviditet, fødsel og barsel kan blive så tryg og hel en oplevelse som muligt.
Jeg har efter over 20 år som fødselsterapeut valgt at trappe min deltagelse i fødsler ned. Jeg tilbyder stadig graviditets- og barselsbehandlinger samt fødselsforberedelse.
Ønsker du din egen fødselshjælper kan jeg varmt anbefale

Enatal fødselsterapeut Izabella Winther: huskdigselv.dk

Jordemoder Henny Jensen: isisklinikken.dk

 

Graviditet og fødselsforberedelse
Under graviditeten gennemgår kvinden en række forandringer. Den biokemiske balance ændres, kroppens struktur ændres og psykisk indstiller hun sig på moderoplevelsen.
Nogle kroppe har let ved at omstille sig til de nye forhold, og andre har sværere ved det. For nogle er det enkelt at omstille sig psykisk, og for andre er det mere komplekst.

Zoneterapi kan i mange tilfælde afhjælpe de fysiske skavanker en graviditet kan have med sig, som f.eks. kvalme, træthed, spændinger, ondt i ryggen og smerter i bækkenet.

Samtalen giver mulighed for at få sat ord på de store tanker og de mange følelser, de fleste gravide tumler med.

Kropsterapi kan øge opmærksomheden på de ressourcer som bor i den enkelte. Ved at arbejde med den kropslige respons på f.eks. modstand og kaos, er det muligt at få erfaring dels med hvordan den enkelte undgår at give efter, hvordan hun holder kontrollen og dels med nye måder at respondere på. Hvis hun bryder sine automatiske mønstre og får tillid til, at det er ufarligt og måske endda befriende at give efter, åbner hun mulighed for at lade kroppen falde ind i den erfaring, når hun under fødslen når grænsepunktet for, hvad hendes ”Jeg” kan styre.

Forældreskab

Adam ammes af Gitte050Som nyfødt ankommer man til en helt ny og stor verden, fuld af ukendte bevægelser både udenfor og indeni. Det spæde barn har ingen begrebsverden og oplever verden uden det filter vi voksne har opbygget.

Nogle børn har let ved at tilpasse sig alt det nye, både fysisk og psykisk, for andre tager det mere tid og tilvænning. Det samme gælder forældrene.

Zoneterapi har vist sig bl.a. at kunne hjælpe spædbørn, som har besvær med fordøjelsen og døgnrytmen samt mødre, der har besvær med amningen.

Samtalen kan afklare familiens dynamik, og hvor ressourcerne og udviklingsmulighederne er.

Kropsterapi arbejder med de signaler spædbarnet giver os nu og her. Alle spædbarnets bevægelser er ucensurerede udtryk af de processer, som foregår indeni. Her er masser af information at hente, når vi lærer at forstå bevægelsernes sprog.